2624660152

Over

WILLY WALTZ INTERNATIONAL B.V.

In 2008 richtten Norbert ter Hall en Robert Alberdingk Thijm het productiehuis Willy Waltz International op voor het ontwikkelen van cultuur- en mediaproducties waarbij kwaliteit en zeggingskracht centraal staan. Willy Waltz fungeert daarbij als aanjager en gaat diverse samenwerkingen aan met andere partijen, om een breed netwerk bij hun projecten te betrekken. Zo werkten zij samen met fotografiecentrum FOAM bij de expositie SET AMSTERDAM van Dana Lixenberg (2011), met de omroepen VARA, VPRO en NTR voor A’dam – e.v.a. (2011 en 2013) en de Vlaamse VRT en ZAPP bij ‘Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed’ (2012).

INITIATIEFNEMERS

Robert Alberdingk Thijm en Norbert ter Hall zijn gedreven televisie- en filmmakers die al diverse succesvolle producties op hun naam hebben staan. Kenmerkend aan hun werk is dat zij hun verhalen midden in de samenleving situeren, met echte mensen als hoofdpersoon en het leven van hier en nu als onderwerp. Hiermee proberen ze niet alleen een breed publiek te bereiken maar ook dit publiek met elkaar in verbinding te brengen.

Eerdere producties van Alberdingk Thijm en ter Hall.

DUNYA EN DESIE

Met de serie DUNYA EN DESIE, over twee Amsterdamse tienermeiden – één van Marokkaanse afkomst en de andere zo Hollands als wat – veroverde scenarioschrijver Alberdingk Thijm niet alleen de harten van televisiekijkers in Nederland en Duitsland, maar wist hij ook verschillende culturen met elkaar te verbinden.

De serie won belangrijke (internationale) televisieprijzen zoals de Spaanse ‘Premios Ondas’, de Duitse ‘Prix Jeunesse’, de ‘Grote Kinderkast’ en werd zelfs tot tweemaal toe genomineerd voor de internationale ‘Emmy Award’.

HET SCHAEP MET DE 5 POOTEN

Amsterdam staat ook centraal in de geslaagde remake van HET SCHAEP MET DE 5 POOTEN van regisseur Norbert ter Hall. Op een ontwapenende en geestige manier werd het dagelijks leven in Amsterdam van de afgelopen decennia opnieuw beleefd en overbrugde de serie als een tijddocument verschillende generaties.

‘Het Schaep met de 5 Pooten’ en de opvolgende series het ‘Vrije Schaep’ en ‘Het Spaanse Schaep’ won o.a. drie ‘Beeld- en Geluid-awards’ en de prestigieuze ‘Nipkowschijf’.

A’DAM – E.V.A.

Het laatste succes van Alberdingk Thijm en ter Hall is de sprankelende mozaïekserie A’DAM – E.V.A. (Amsterdam en vele anderen). In deze serie is Amsterdam meer dan alleen het decor: de stad is zelfs de hoofdpersoon. De serie gaat over de turbulente liefdesgeschiedenis tussen de stadse Eva en plattelandsjongen Adam. In elke aflevering worden verschillende stadsverhalen met elkaar verweven die laten zien op hoeveel zichtbare en onzichtbare manieren we met elkaar verbonden zijn.

Ook met deze serie werden vele prijzen gewonnen: o.a. de Franse ‘Prix de la Fiction’ voor beste internationale serie en een ‘Beeld- en geluid-award’. Bovendien werden Alberdingk Thijm en ter Hall afgelopen jaar beiden door het Parool genomineerd als ‘Amsterdammer van het Jaar’.

PARTNERS

Willy Waltz International werkte succesvol samen met o.a. de VPRO, VARA en de NTR, met educatieve uitgever Malmberg, televisie- en filmproducent Lemming Film, filmproducent Phanta Vision, de VRT, fotografiecentrum FOAM, cultureel uitgever Roma, gemeente Amsterdam, de Kleine Komedie, Theater Bellevue